Daha detaylı bilgi için lütfen talep formu doldurarak iletişime geçiniz. Satınalma koşulları için tıklayınız.
İnsülin Pompası küçük bir kanül vasıtasıyla vücuda sürekli olarak insülin iletimi sağlayan elektro-mekanik bir cihazdır. İçerisine yerleştirilen özel insülin haznesi (rezervuar) 300 ünite insülin alma kapasitesine sahiptir. Kullanıcı ya da bir diyabet danışmanı (doktor, diyabet hemşiresi...) tarafından programlandıktan sonra normal bir pankreasın çalışma sistemi gibi minik dozlarda ( Bazal Doz) otomatik olarak insülin gönderir. Ayrıca, her öğüne karşılık gelen insülin ihtiyacı birkaç tuşa basılarak gönderilebilir. Bolus dozu denilen bu fonksiyon ara ya da ana öğünlerden önce veya kan şekeri seviyesi yükseldiğinde kullanılabilmektedir.
İnsülin Pompası tedavisi diyabetin yol açtığı komplikasyonları mümkün olduğunca azaltmak amaçlıdır. Bu komplikasyonlar; göz harabiyeti-retinopati, böbrek harabiyeti- nefropati, ileri seviyelerinde sinir sistemi harabiyeti nöropati ile kclp yetmezliğine neden olmaya kadar varmaktadır. İnsülin pompası kullanılarak bu tür komplikasyonların gelişmesi engellenmekte, en azından ertelenmektedir. Yaşam kalitesini ciddi anlamda etkileyen bu tür problemlerden kaçınmanın en iyi yolu kan şekeri seviyesini kontrol altında tutabilmektir. DANA Diabecare İnsülin Pompası kullanımı bunu sağlamanın en kolay yoludur.
DANA Diabecare İnsülin Pompası küçük şekiller ve resimlerle basitçe kullanılacak şekilde tasarlanmış grafik bir arayüze sahip olarak programlanmıştır. Kullanım dili Türkçe'dir Pompa kullanmaya başlamadan önce diyabet konusunda uzman kişilerle (doktor, hemşire...) bağlantılı olarak çalışan 'DANA Diabecare Pompa Eğitimi Sertifikası'na sahip yetkin kişilerce eğitim verilmektedir.
Pompa tarafından gönderilen insülin cilt altına - subkutan olarak uygulanan infüzyon katater setinden geçerek vücudun belirli bölgelerine aktarılır.Uygulanan bölgelere göre özel tasarlanmış teflon ve silikon uçlu kataterler vasıtasıyla kullanıcıya acı vermeden iletim sağlanır. Çoklu insülin tedavisindeki gibi günde 3 ya da 4 kez iğne yapmaya gerek kalmadan, sadece 3 günde bir uygulama yapılan bölge değiştirilerek infüzyon tedavisi sağlanır.
Evet. İnsülin ihtiyacı ortaya çıktı ise kısa sürede istenilen kan şekeri seviyesi kontrolüne ulaşmak kolay olmayacaktır. DANA Diabecare Pompa kullanımı ile kan şekeri seviyenizi kontrol altında tutmak hayati tehlike yaratan komplikasyonları azaltacaktır.Ülkemizde sadece Tip-1 DM ya da İnsüline bağımlı Tip-2 DM hastalarında kullanımı uygun görülen Pompa Tedavisi diğer dünya ülkelerinde ilk kez Tip-2 DM tanısı konulan hastalarda da direkt olarak kullanılmaya başlanmıştır.
Pompa kullanımı için herhangi bir yaş sınırlaması yoktur. İnsülin pompası; yaşa bakılmaksızın insüline ihtiyacı olan herkese uygulanabilmektedir.İnsülin pompası kullanan bebekler, çocuklar, gençler ve yaşlılar bulunmaktadır.
Yapılan son araştırmalar pompa tedavisini tercih eden kişilerin %99'unun pompa tedavisinden memnun olduğunu, pompa öncesi tedavi şekillerine göre kendilerini daha iyi hissettiklerini ve kan şekeri seviyesi kontrollerini daha iyi yaptıklarını, pompa kullanımından asla vazgeçmek istemediklerini göstermektedir.
Hastanın çok sık Hiperglisemi ve Hipoglisemi atakları yaşaması Çoklu (2-4) İnsülin Enjeksiyon tedavisine rağmen kan şekeri regülasyonu sağlanamaması,Diyabete bağlı komplikasyonların oluşmaya başlaması, Hastanın yaşam tarzı ve mesleki hayatının enjeksiyon sistemine uygun olmaması,Mikroinf üzyon tedavisini bilinçli olarak tercih etmesi Durumları dikkate alınmalıdır!
Bolus Doz: Normal Bolus/ Extend (yayma) Bolus / Step Bolus İmkanı Bazal Doz: Her 4 dakikada bir mikro düzeyde insülin iletim imkanı Karbonhidrat Sayımı: Karbonhidrot sayımı yapılarak alınması gereken insülin dozunun pompa tarafından hesaplanması Uzaktan Kumanda İmkanı: Uzaktan kumanda sistemi ile belirli bir alan içinde pompaya uzaktan müdahale edilme imkanı Entegre Glukometre: Pompa içine entegre edilen glukometre ile pompadan hem insülin gönderimi hem de kan şekeri ölçümü yapabilme imkanı Titreşimli ve sesli uyarı sistemi: Pompa insülin ve pil miktarının azalması, sette tıkanma yaşanması gibi acil ve önemli durumlarda tercihe göre titreşimli veya sesli uyarı verme özelliğine sahiptir.